Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Estland

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

En rundreise i Estland

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Estland er det nordligste av de baltiske landene og har rundt 1,35 millioner innbyggere.

Landet er lite, men innholdsrikt, og har mye å by på, på sine 45 226 kvadratkilometer. En rundreise i Estland vil føre deg til flotte middelalderbyer, store, dype skoger (her jaktes det bl.a. på bjørn og villsvin), krystallklare innsjøer (hele 1.450 stykker!), vakkert myrlandskap (som utrolig nok innbyr til ypperlige turmuligheter) og flere øyer som kan friste med fortreffelige spamuligheter. 

Opp igjennom tidene har Estland vært okkupert av en rekke land, som Danmark, Sverige, Tyskland og Russland. Etter opphevingen av den sovjetiske okkupasjonen i 1991 har landet gjennomgått enorme økonomiske, sosiale, kulturelle og politiske endringer.

Innenriks flyreiser er rimelig i Estland. Fra flyplassen i Tallinn kan du raskt og rimelig nå frem til spennende reisemål. Foretrekker du å kjøre bil kan du komme deg fra ene enden av landet til den andre på bare 4-5 timer, men glem ikke å anskaffe et godt veikart eller GPS!

Saarema - populære ferieøy
Kuressare er hovedstaden på øya Saarema. Byen har flust av ypperlige spa-tilbud og flere koselige markeder, og for barna fins det både lekeplasser og badeland.  Biskopsborgen fra 1300-tallet bør du stifte nærmere bekjentskap med. Her finnes også Saaremaas museum og ikke minst den beryktede løvens hule hvor biskopen kvittet seg med sine fiender…  Ønsker du en annerledes middagsopplevelse bestiller du ”middelaldermiddag” i borgen! 

Vil du bo godt tar du inn på deilige Georg Ots Spa hotell. Spabehandlingene du får her er balsam for sjelen – rimelig er det også! Rommene har flott utsikt mot sjøen eller mot den vakre  Biskopsborgen. Maten på Georg Ots er et kapittel for seg! Det er ikke uten grunn at de to år på rad har vunnet den høyeste utmerkelsen en restaurant kan få i Estland, nemlig Höbelusikas, eller Sølvskjeen, for beste familierestaurant! Ungene koser seg også her med egen barnemeny, selvsagt.

Langt ute på landet i Saaremaa finner du Good Kaarma. Her driver ekteparet Stephen og Ea sin egen lille økologiske såpefabrikk. Vil du lære å lage din egen såpe må tid forhåndsbestilles. Om du bare vil slappe av i idylliske omgivelser er dette stedet perfekt. Deilig lunsj, te og snacks serveres i hagen, og selvfølgelig kan du benytte anledningen til å kjøpe velduftende såper eller små kunsthåndverk (åpent fra 1. juni – 31. august).

 

Matlagningskurs for hele familien
På øya Muhu (like ved Saarema) finner vi finske Sikke Sumaris fantastiske sted, Nami Namaste. Plassen ga opprinnelig husly for fiskere, nå har hun restaurert både hus og låve. Interiør og eksteriør avslører en vidunderlig smak både for det opprinnelige og det moderne, og det er et ypperlig sted for avslapning, fiske, jakt, kanoturer, ridning, god mat – og om man ønsker det, matlagingskurs! Her er også barna hjertelig velkommen! Men stedet er populært, og kan ikke huse så veldig mange, så et besøk her bør avtales på forhånd.          

Strutse-farmen på øya Muhu er en kuriositet – og vel verdt et besøk! Her kan du lære om strutsen, kjøpe strutseprodukter og leke egge-leker J.

Estlands nest største by er den vakre universitetsbyen Tartu. Denne ligger knappe 19 mil fra Tallinn. Leketøysmuséet er vel verdt et besøk. I KGB-museet kan du lære litt om Estlands nyere historie.

Foto og tekst: Eva Kristin Øvstegård

Tilbake til hovedsiden - Estland

 


 

  
 


Andre reportasjer og reisebrev fra Estland

- Opplev Middelalderen i Gamlebyen i Tallinn

Tallinn er rik på kontraster. Fra sovjettidens grå, triste stalinblokker, til moderne skyskrapere i glass og stål og med den hanseatiske middelalderbyen ”Gamlebyen” som selve juvelen i hovedstaden!

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google