Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Irland

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Barnas Dublin

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Når dere skal gjøre dere kjent med Dublin er det lurt å investere i et Dublin Pass. Dette gir deg gratis adgang til 31 attraksjoner, samt rabatter i forretninger, butikker og mye annet.

En organisert sightseeing tur er en hyggelig og oversiktlig måte å bli kjent med Dublin på! Arrangørene er mange og en av de som utmerker seg med sitt konsept er Viking Splash Tour. De gir en annerledes og unik opplevelse med sine Vikingguider som mer enn gjerne lærer bort noen vikinguttrykk på sin ferd gjennom byen.  Deres nyoverhalte amfibiekjøretøyer fra andre verdenskrig kan kjøre både til lands og til vanns. Unødvendig å si kanskje at siste del av turen begynner med et stort plask…!

Vikinghistorie er spennende!
I Dublin er det avdekket hundrevis av vikinggraver og et stort antall våpen som sverd, økser og kniver, men også vektskåler, nåler og verktøy er funnet her. Mye av dette kan du se på nært hold i Nasjonalmuseet i Kildare Street og her kan du også beundre fantastiske gull- og sølvsmykker, forseggjorte drikkeboller med vakre mønstre i bunnen (slik at den som satt overfor skulle kunne se hvilken praktbolle man drakk av), fryktinngytende, men vakkert smidde vikingsverd og mange andre dyrebare skatter.

En utstilling av Dublin i miniatyr viser hvordan byen kan ha sett ut på vikingtiden. Tenk å kunne krympe til Tommeliten-størrelse for å ta byen nærmere i øyesyn! Heldigvis finnes der enklere metoder for ekte vikingopplevelser om du tar turen til Dublinia.

Dublinia
Reiser du til Dublin med barn er Dublinia et must! Her kan du oppleve vikingenes og middelalderens Dublin. Våre beryktede forfedre kunne være både blodtørstige og barbariske, men de var også dyktige handelsmenn og kunstnere.

Dra til Dublinia på en ”Living History Day”. Da får du oppleve skuespillere i autentiske drakter som tar deg tilbake i tid og gir deg et levende innblikk i vikingtiden og middelalderen. Spennende både for små og store!

Dublin Zoo
For dyrevenner anbefales et besøk til Dublin Zoo i Phoenix Park som er Europas største bypark. Her kan du bli med på en spennende safari og stifte nærmere bekjentskap med giraffer, sebraer, løver, sjimpanser og mange andre dyr på de ”afrikanske” steppene. Gå ikke glipp av ”Tiger Talk”, ”Chimpanzee Chat” og ”Sea Lion Splash” Det kan trollbinde mang en liten tilskuer!

Imaginosity
Imaginosity (utenfor Dublin sentrum, kan nås med trikken) er Dublins eget interaktive barnemuseum. Dette passer best for barn under 10 år! Her kan nysgjerrighet og fantasi få fritt spillerom og her er masse tumlerum til å leke og lære, klatre, hoppe, male og mye annet!
 

Sean Walsh Park
I Sean Walsh Park litt utenfor Dublin sentrum (ta trikken) kan barna tumle fritt omkring. Her finnes en fantastisk lekeplass som er inndelt i 3 soner. Disse er spesialtilpasset aldersgrupper mellom 2 og 14 år. Ungene stortrives her!

 

Malahide Castle
Et stykke nord for sentrum ligger Malahide Castle, et av Irlands eldste slott, med en vidunderlig vakker hage (suveren for picknic). De eldste delene av slottet er over 900 år gamle! Her regjerte Dublins siste vikingkonge, Hammund Mac Turkill, i årene rundt 1169. Fra 1185 til 1975 var slottet i familien Talbots eie (med unntak av noen få år på 1600-tallet).  I dag er slottet åpent for besøkende (ta buss eller tog fra Dublin sentrum) og kan være en spennende opplevelse for hele familien. Er man heldig – eller uheldig – treffer man kanskje på et spøkelse eller to?

I den vakre slottshagen finnes en av Europas største miniatyrjernbaner som består av en unik samling håndlagde modeller av irske tog, fra jernbanens begynnelse frem til i dag. Barndomsmuséet Tara’s Palace befinner seg også på eiendommen og kan skryte på seg et av de mest forseggjorte dukkehus du noensinne har sett! Midt i blinken for små prinsesser og melankolske mammaer J 

Eva K. Øvstegård både tekst og foto (så sant ikke merket med annen kilde)

Tilbake til hovedsiden - Dublin

Kilde: Wikipedia

 

 
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google