Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Bondegårdsferie

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Enklere å finne gode bygdeopplevelser
Nå som bygdeturisme og gardsmat har gått sammen om nettstedet NBG-nett har det blitt enklere å finne frem til det gode og spennende opplevelsene i Bygde-Norge. Nettstedet innholder flere hundre spennende virksomheter spred over hele landet. Ta en titt på nbg-nett.no så får du se.

 Bondegårdferie blir stadig mer populært, og er ypperlig for familier. Det er ofte mange aktiviteter å velge mellom. Husdyr dere kan få være med å mate og kose med og så kan dere få lære om driften på gården. Kanskje kan dere bli med til en seter på fjellet, og hjelpe til med melking og ysting. Andre vanlige aktiviteter på bondegårdsferier er riding, fiske, fot-, sykkel- og båtturer. Mange bondegårder serverer dessuten tradisjonsrik bondekost og/eller selger slik mat i gårdsbutikker. Det er imidlertid store forskjeller i hvilke tilbud som finnes på de ulike gårdene. Undersøk derfor nærmere med den enkelte gård. Selvfølgelig bestemmer dere selv hvor mange og hvilke aktiviteter dere vil være med på.

I slutten av juli arrangeres Gardmillom

Da ønsker elleve kulturgårder i Gudbrandsdalen både små og store gjester velkommen med forskjellige aktiviteter. De mest familievennlige gårdene er: Rudi Gard i Sør-Fron, Brimi-Sæter i Lom og Valbjør i Våga. Her er det aktiviteter hver dag mellom 12-16. De arrangerer bl.a. familieteater, dere kan hilse på, stelle og klappe forskjellige slags dyr og bli med på kjøretur med Gråtass. Les mer om programmet og de forskjellige gårdene på Gardmillom.

Så hvor kan dere finne gjestfrie bondegårder i:

- Norge
- Sverige
- Danmark
- og andre land.
 

Bondegårdsommerleir for barn
En del gårder arrangerer sommerleir for barn. Der barna får ta del i aktivitetene på gården, kose med, stelle og mate husdyrene. Flere av disse leirene arrangeres gjennom foreningen 4H. Så hvis barna vil være med på slike leire er det lurt å bli medlem av den foreningen. Les mer om 4H på deres egne hjemmesider.

Bondegårdferie i Vestfold

Aarholttunet er både gjestegård og leirskole. Fem uker om sommeren organiserer vertparet bondegårdsferie for opptil 14 familier. Det er uker spekket med aktiviteter. Slike som baking av brød i gammel steinovn, klipping av sau og karding og toving av ulla til bilder, dyrestell og kos med dyr hver dag og familiene får ansvar for sine egne dyr mens de er her og mange utfordrende klatreaktiviteter.

Les mer på www.bondegårdsferie.no eller ta kontakt på e-post: aarholt@online.no

Rideleir for barn

For rideglade barn kan det å reise på rideleir være en fantastisk ferieaktivitet. Det finnes flere gårder/ridesenter som arrangerer slike leir. Noen er for ridevante barn, gjerne fra rundt 12 år (iblant noe yngre) Mens andre er for nybegynnere på rundt 8-9 år. Undersøk derfor nærmere hos den enkelte rideleir.
 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Mat på tur
Ta med god mat på turen, det øker trivselen for både store og små

Barnas turregler
Turistforeningen har følgende turregler for barnefamilier

Pakketips for fotturer med barna

Gode råd for hva dere skal trenger å ha med på familiefotturer.

Hold naturen ren

- da er det hyggeligere å ferdes der.

Andre nyttige tips
Vi har samlet mange flere nyttige tips; bl.a. om bruk av kart og kompass og fotograferingstips.

Aktuelle bygdeturismeaktører

Piltingsrud gård i Sør-Valdres, kontakt: bjorg@piltingsrud.no

Aarholttunet gjestegård i Stokk, kontakt: aarholt@online.no

   
   
   
   

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE
 Google