Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Belgia

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Brussel

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Barnas Brussel
I slutten av januar tilbrakte familien fire dager hos gode venner i Brussel. EU-hovedstaden har mye å by på - også mengder av familievennlige aktiviteter.


Kilde: Wikipedia

 
 

Brussel er Belgias og EUs hovedstad - full av vakre bygninger i
Art Noveau-stil, fine severdigheter, sjokoladebutikker
og restauranter med god mat for alle ganer.
 

Byen mest kjente bygning er Hotel de Ville (Rådhuset) som ligger på Grand Place - et av Europas vakreste torg. Torget har vært markedsplass helt tilbake til 1100-tallet, men dagens torg er stort sett fra 1700-tallet. I Rådhusets første etasje ligger turistinformasjonen.

 

Noen kvartaler nedenfor Grand Place står Manneken Pis. Det sies at han elskes av alle brusselboere fordi han symboliserer opprør, frekkhet og respektløshet. Han representerer det folk mener å ha stått for gjennom sin dramatiske historie, der de har tjent utallige utenlandske herskere før de fikk sitt eget land. Siden 1985 har Maneken Pis at sin feminine motsats: Janneken Pis, som står litt bortgjemt i en smal grend i L'llot Sacre (Den hellige holmen) - i nærheten av Place Grand. I L'llot Sacre er det mange smale grender og gater med småbutikker, kafeer og restauranter. Her ligger bl.a. Rue des Bouchers (Slaktergaten) som er Brussels mest kjente matgate.

Brussel har et av verdens flotteste Natural Science-museum med bl.a. en fantastisk dinosaurutstilling. Museet ligger i nærheten av EUs hovedkvarter. Et stykke nord for sentrum, i Heysel, står det imponerende bygget Atomium. Atomium ble bygget til verdensutstillingen i 1958 og har akkurat blitt pusset opp til 50 års jubileet. Fra toppen av Atomium kan dere titte ned på Mini-Europa, med miniatyrer (1/25) av kjente bygninger i EU-land.

Det bor rundt én million innbyggere i Stor-Brussel, og de fleste av dem snakker fransk.

Hvor vil dere bo?
Brussel har, som enhver stor by, flust med overnattingsmuligheter, i mange forskjellige prisklasser: fra luksuriøse hotell til campingplasser. 

Hva vil dere gjøre?
I Brussel er det mye morsomt å finne på for familier. Besøk hos bl.a. Atomium, Nature Science-museet og tegneseriemuseet er fine familieaktiviteter. Det er også trivelig å gå rundt i gatene, stikke innom en sjokoladebutikk, kjøpe varme belgiske vafler og titte på de vakre husene. På søndagen er en populær aktivitet å besøke det store markedet - her selges omtrent alt mulig.

Hva og hvor vil dere spise?
I Brussel bør alle smake på nasjonalretten blåskjell og pommes frites, varme belgiske vafler og sist men ikke minst belgisk sjokolade. Belgierne setter pris på god mat, og spiser gjerne ute. Derfor kryr det også av spisesteder. Den mest kjente matgaten er Rue des Bouchers like bak Grand Place. Noen er virkelige gourmetrestauranter, andre er mer vanlig og de fleste serverer virkelig god mat - og har gjerne så stor variasjon at det finnes  noe som passer for enhver smak.

 
 

Reportasjer og reisebrev fra Brussel

Barnas Brussel
EU-hovedstaden har mye å by på - også mengder av familievennlige aktiviteter.
 

Natural Science

Supert museum i et flott byggverk!  Her finnes f.eks. en ganske så ny og fantastisk dinosaur-utstilling, der barna bl.a. kan grave i en sandgrop etter dino-skjeletter. 

Atomium

Dette kjempe-jernmolekylbygget er forstørret 165 millioner ganger og   byr på super utsikt. 

 Kilde: MapQuest, som har gode zoombare kart

 BRUSSELS SENTRUMSNÆRE BYDELER

1. Brussel sentrum
2. Ixelles - Elsene
3. Jette
4. Marolles
5. Molenbeek

6. Saint-Gilles
7. Schaerbeek
8. St-Josse
9. Uccle
10. Woluwe-Saint-Pierre

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

 

Friend Link:Adidas Yeezy 350 Boost V2 Sneakers,Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra,Nike AF1 07,Air Force 1 Flyknit Shoes,Nike Air Force 1 Mid 07
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST