Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Belgia

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Barnas Brussel

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

I slutten av januar tilbrakte familien fire dager hos gode venner i Brussel.  Fra før representerte byen først og fremst flotte byggverk og kulinariske opplever - ikke akkurat hva barn er mest opptatt av. Heldigvis viste det selv av EU-hovedstaden har langt mer å by på - også mengder av familievennlige aktiviteter.

Brussel er en ganske oppstykket by og det tar litt tid å få oversikt utenfor sentrum rundt Grand Place. For oversikt over sentrum, ta en titt på ilotsacre.be
(kart med kobling til webkameraer). Det er dessuten ulike transportselskap som driver forskjellige kommunikasjonsmidler og dermed ikke nødvendigvis overgang mellom T-bane, trikk og buss. Derfor er taxi ofte det beste transportmiddelet og taxiprisene er ganske lave.

 

Det er 50 år siden verdensutstillingen i Brussel og  åpningen av Atomium. Dette stilige kjempemolekylbyggverket (forstørret 165 millioner ganger) hadde vekket vår nysgjerrighet og vi begav oss i vei til Heysel, et stykke utenfor sentrum. Atomium er virkelig et imponerende byggverk, med fantastisk utsikt fra toppen. I de runde rommene er det skiftende utstillinger, gjerne innen design og naturvitenskap. Da vi var der var det bl.a. en utstilling om hvordan Atomium ble bygget for 50 år siden - imponerende om enn en noe manglende arbeidssikkerhet. I et av de runde rommene henger det "sengekokonger". De er til skoleklasser som kan overnatte - heldiggriser! Like ved Atomium ligger BruParck og Mini-Europe, en park med miniatyrer av kjente bygninger i EU-land, som f.eks. Eiffeltårnet, Big-Ben, Det skjeve tårnet i Pisa og rester av Berlinmuren. Det finnes ca. 300 modeller i denne fine parken, som er åpen stor deler av året (men ikke når vi var i byen). I Bruparck finner også et stort badeland og kinosenter.

Med flere hengivne Tin Tin-fan i familien var et besøk på Tegneseriemuseet en selvfølgelighet. Museet ligger i en vakker Art Noveau-bygning, som også huser en trivelig restaurant og et bibliotek. Tin Tins skaper Hegré (Georges Remi) regnes som landet første tegneserieskaper - og museet vier nettopp Tin Tin stor oppmerksomhet. Men også andre kjente belgiske tegneseriehelter; som Lucky Luke og smurfene får en hel del oppmerksomhet. Store deler av utstillingen er på kun på flamsk og fransk, men personalet låner gjerne ut mapper der teksten finnes på engelsk.

Etter tegneseriemuseet var tiden inne for å vandre gjennom i de vakre arkadene; Saint Hubert Royal Galleries og innom en sjokoladebutikk på vei ned til Grand Place for å se på folkelivet og alle de vakre husene. Besøk i lekebutikker er nærmest obligatorisk for familien når vi er på ferie - og rett bak Grand Place, i Marche aux Herbes ligger en kjempefin og nostalgisk lekebutikk.  

Neste dag dro vi av gårde til Museum of Natural Science - og hvis dere er på familietur til Brussel og bare har tenkt til å besøke et museum, så er mitt soleklare tips å velge dette! I tillegg til å huse den mest inspirerende og pedagogiske dinosaurutstilling jeg noen gang har sett, har museet - som ligger i et stilig Art Noveau-hus - mengder av andre fine naturutstillinger, ofte geografisk sortert. Her finnes dyr fra norske skoger, afrikanske savanner, indiske jungler og Sør-Amerikanske regnskoger, Sydpolen og Nordpolen. Og i øverste etasje henger et mektig og gedigent blåhvalskjelett!

Etter noen stimulerende timer på museet dro vi får å titte på Maneken Pis, og fortelle historien om denne lille bronsekulpturen som elskes av alle Brusselboere. Fra Manneken Pis gikk turen til Janneken Pis. Hun står like ved matgaten Rue des Bouchers (Slaktergaten). I gatene her ligger spisestedene tett i tett. Vi spiste en deilig lunsj på restauranten Leon (der barnas mat er gratis).

Brussels butikker har søndagsstengt mens markedene holder åpent, og vi rakk et markedsbesøk før hjemreisen. På markedene finnes "avdelinger" for det meste, her er frukt og grønnsaker, oster og kjøttvarer, blomster og planter, klær og sko, sysaker og stoffer, kjøkkenutstyr og verktøy og mye, mye mer.

Som alltid når vi besøker en storby er det mye mer vi hadde hatt lyst til å se, men det gir oss god grunn til å reise tilbake - og til Brussel vil vi helt sikkert reise med familien igjen!

Tekst og foto - Wenche Aale Hægermark

Tilbake til hovedsiden - Brussel

 
 

 


 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

 

Friend Link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index