Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Syv byggunderverk

Gratis nyhetsbrev med reisetips og tilbud ->

Nå som Oslos nye stolthet – det vakre operahuset - har åpnet, er det flere som håper på at folk vil valfarte dit for å beskue verket. På reisemagasinet Conde Nast Travellers liste over verdens syv mest spektakulære bygg, har den imidlertid ikke fått plass.Conde Nast Travellers liste over verdens syv mest spektakulære bygg:

1. Burj Dubai
Burj Dubai er snart verdens høyeste bygg. I skrivende stund er tårnet i De forente Arabemirater er 598 meter. Når det står ferdig skal det være 160 etasjer høyt, men den eksakte slutthøyden holdes fortsatt hemmelig. Tårnet vil få verdens raskeste heiser.

2. Kogod Courtyard
Gårdsplassen til Reynolds Center i Washington DC er med på listen først og fremst på grunn av sin vakre takstruktur som er laget i glass, aluminimum og stål. Det er ingen av de 864 glassrutene som er like.

3. Wembley Stadium
Nye Wembley Stadium i London har hele 90000 sitteplasser, og fra samtlige er det fri sikt over banene. Taket blir holdt på plass av kun én lang balke, som er hele 330 meter.

4. Cumulus
Det eneste nordiske bygget som er med på listen er utstillingshallen Cumulus på Danfoss Universe vitenskapssentrum i danska Nordborg. I vitenskapssentrumet er tusen kvadratmeter stort, med det mengder av spennende attraksjoner som gir innsikt i moderne teknologi. Cumulus er en slags skyer som kan likne på blomkål, og det er nettopp slike skyer som inspirerte arkitekten; tyske Jürgen Mayer H. når han tok frem designen. Parken rundt er full av spennende attraksjoner, hele 150 vitenskaplige aktiviteter som hele familien kan utforske.

5. Red Ribbon
Kinas bidrag på listen er Red Ribbon i den ekologiske oasen Tanghe River Park i Qinhuangdao. Det røda båndet; av stål, en en del av en 350 meter lang sti som fører de besøkende gjennom parkens beskyttede våtmarker.

6. New Museum of Contemporary Art
På Manhattens Lower East Side ligger museet som er designet av de japanske arkitektene Kazuyo Sejima and Ryue Nishizawa. I følge arkitektene har de lagt vekt på å la det urbane møte det elegante. .

7. The Crystal
Noen kaller den et mesterverk, mens andre mener den rett og slett er alt for mye. En ting er i alle fall sikkert; den nye entreen til Toronto´s Royal Ontario Museum har ført til en kraftig buzz. I følge arkitekten Daniel Libeskind fikk han ideen fra en brettet serviett. Bygget er 30 prosent gjennomsiktig, slik at de på utsiden kan se inn.

 

 
 

 

 
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem
 

 Google
 
   

 

 

 

Friend Link:Adidas Yeezy 350 Boost V2 Sneakers,Yeezy 750 Boost,Adidas Zestra,Nike AF1 07,Air Force 1 Flyknit Shoes,Nike Air Force 1 Mid 07
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index