Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Frankrike

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Disneyland Paris

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Jeg kommer aldri til å slutte å imponeres av Disney-parkene. Her er all utsmykning gjennomtenkt til den minste detalj – og jeg tør påstå at uansett alder så finner man noe å glede seg over. Når det er sagt, synes jeg likevel det er underlig at en gruppe med bare voksne velger å kjøre Dumbo-karusellen.

Disneyland Resort Paris består av to parker; Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. Den siste passer best for større barn – fra sånn ca. 10 år. er likevel som et must å egne for alle barnefamilier – og sett av i alle fall én heldag her. I parken – eller parkene (i tillegg til Disneyparken finnes temaparken Walt Disney Studios) er det mengder av imponerende og flotte attraksjoner og opplevelser – og variasjonene er så store at enhver får tilfredsstilt sine ønsker.

 

Disneyland Park er delt inn i fem områder:
- Main Street USA ligger like innenfor inngangsporten, og gjengir en amerikanske småby, slik de så ut for rundt hundre år siden.
- Frontierland er Ville Vesten med blant annet Pocahontas indianerlandsby.
- Adventureland med Peter Pan, Kaptein Krook, og ikke å forglemme her hører Indiana Jones også hjemme.
- Discoveryland; med inspirasjon fra verdensrommet - og et naturlig sted for en romspeider. Blant annet Buzz Lightyear har både sin egen attraksjon og pizzarestaurant.
- Fantasyland, her står Torneroseslottet i sentrum - og glem ikke å ta turen innom attraksjonen It's a small world, her kan både de yngste barna og foreldrene glede seg over de fantastiske detaljene og ikke minst kreativiteten!
Fantasyland har også en prinsessrestaurant der alle små prinsesser rett og slett føler at de har kommet til drømmestedet. Her står Askepottsvogn utenfor og alle disneyprinsessene går rundt å hilser på barna. Og som ellers i parken, franskmennene legger mye stoltheten i maten, så menyen er det heller ikke noe feil på. Det kan imidlertid være lurt å booke bord på forhånd.

En naturlig ulempe med en så flott attraksjon som Disneyland Paris er at det nesten alltid er ganske lange køer. I den sammenheng er noen gode tips på sin plass:

1. Kjøp inngangsbilletter før dere kommer til parken.
Enten på nettsiden til Disneyland Paris, hos reisebyråer eller RATP (selskapet som opererer metroen og togene i Paris). Da kan faktisk spare opptil to timer når køene er som lengst!

2. Benytt FastPass-systemet for alt det er verdt!
Til de mest populære attraksjonene finnes det egne FastPass-billetter, og disse er gratis. Systemet fungerer slik: Ved FastPass attraksjonene finnes FastPass-billettbokser, putt inn inngangsbillettene, så får dere tilgang til FastPass-billettene. På disse angis et en tidsperiode på en halvtime, og det er i dette tidsrommet dere kan benytte Fastpass-billettene til den aktuelle attraksjonen. Jo flere folk det er parken desto lengre frem i tid er FastPass-tidsrommet, og det er bare mulig å ta ut FastPass-billett til en attraksjon under samme tidspunkt.  Velg ut en attraksjon med FastPass som dere har lyst til å prøve, og gå dit og hent billettene så snart dere kommer inn i parken. Kanskje er det én time til det er deres tur. Den nærmeste fra inngangen tror jeg er Buzz Lightyear Lazer Blast. Når FastPass-tidsperioden starter lønner det seg først å hente en ny FastPass-billett på en annen attraksjon, og så gå tilbake å kjøre attraksjonen som tidsperioden gjelder for.

3. Reserver bord på restauranten der dere vil spise middag
Det gjelder spesielt på restaurantene der det ikke serveres buffet, for disse blir først fulle. For alle med små prinsesser finnes som sagt knapt noe bedre enn Prinsessrestauranten i Fantasyland. Men det finnes mange spisesteder å velge mellom og noen for en hver smak.

Da vi besøkte Disneyland i påsken ventet vi som lengst et kvarter i en FastPass-kø, mens de som stod i den ordinære køen måtte vente opptil to timer. Så det er mye tid – og ikke minst frustrasjon å spare her…

Tekst og foto: Wenche Aale Hægermark
 

 Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE FLYKNIT CHUKKA,NIKE FREE FLYKNIT NSW,NIKE FREE FLYKNIT MERCURIAL CHAUSSURES,NIKE FREE FLYKNIT NSW,Nike Free Flyknit NSW,NIKE FREE OG 14 BR MEN