Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

 Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Feriebolig

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Samme hvor dere har tenkt å feriere er det mulig å leie eller eventuelt byttelåne hus, hytte eller leilighet. Dette gir ofte større fleksibilitet enn en hotellferie, og er derfor et populært alternativ for familier på tur.

 

Leie av feriebolig

Det blir stadig vanligere å finne og bestille ferieboligen på nettet - og utvalget er enormt, enten dere vil bli i landet, besøke et nabolandet, dra sørover i Europa eller til andre siden av jorden. Bare på Finn er det (mars 2007) nesten 25000 boliger til leie i utlandet og over 3500 i Norge. Et "vacation rental"-søk på Google gav 190000 treff.

Tips til hva der er lurt å tenke på ved leie av feriebolig, samt tips ved nettsøking etter feriebolig. ->

Dessverre får vi også hvert eneste år høre skrekkhistorier om folk som er blitt lurt. De kommer frem til ferieboliger med en helt annen standard enn hva de kunne forvente eller aller verst - ferieboligen finnes ikke i det hele tatt!
Du kan redusere risikoen ved å sjekke bakgrunnen til utleier (du kan ofte finne ut mye ved å google vedkommende), forsikre deg om at stedet eksisterer ved å be om spesifikke bilder av boligen, f.eks. fra en annen vinkel, samt sjekke referanser. Det å bruke anerkjente utleiebyråer gir også trygghet. De har gode rutiner for å sikre at leiebetingelsene overensstemmer med beskrivelsene.

Link til Homeaway - en av verdens største formidlere av ferieboliger.
 

Bytte av feriebolig

Den rimeligste overnatting får dere ved å bytte bolig med en annen familie - gjerne i utlandet. Denne ferieformen er blitt mer og mer populær, også på grunn av andre fordeler; som at dere bor i et nærmiljø og blir bedre kjent med kulturen og livsstilen på reisemålet.

Fremgangsmåte:
Det finnes flere boligbytteorganisasjoner på nettet. Velg ut den du synes virker best og registrer deg som medlem. Så kan du legge ut informasjon om huset, familien og området, samt søke etter boliger over hele verden. Vær grundig når du lager  "annonsen" for boligen din. For jo bedre og grundigere informasjon, desto bedre respons. Skriv også hvor dere har lyst til å reise, hvor mange dere er og hva slags bolig dere ønsker. Tenk på at når dere har bestemt dere og blitt enige om å bytte bolig med noen, så kan dere ikke endre dere senere.

Mer informasjon, boligbyttetips og oversikt over aktuelle formidlere ->

 

Bo hos en vennefamilie

Hvis dere vil at familien dere bor hos skal være hjemme når dere kommer, så kan dere velge å bo hos en vennefamilie. Det finnes tusenvis av familier som ferierer på denne måten - og som naturligvis åpner sitt hjem for gjester som ønsker å bo hos dem. Dette er en fantastisk måte for bl.a. barna å se hvordan menneskene lever andre steder. Det øker forståelsen og toleransen - og de ideelle organisasjonene som formidler kontakter tenker stort og flott: De vil skape fred!
Et normalt opphold varer i to-tre netter, hos vennefamilier som virkelig byr på sin familie og sitt hjem.

Linker til aktuelle formidlerorganisasjoner:
- Servas
- The Hospitality Club
- Travelhoo
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE TENNIS CLASSIC ULTRA LEATHER,Nike Zoom KD 9,NIKE KOBE 12,ADIDAS NMD R1,Adidas Stan Smith,ADIDAS YEEZY 750 BOOST
 Google