Hovedsiden       Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Ferie er fototid

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

De aller fleste tar majoriteten av sine bilder i forbindelse med ferier, og hva er vel mer på sin plass enn noen gode fototips.

Vi har samlet noen gode generelle tips, og den svenske avisen Sveriges Dagblad har i disse dager en fotoskole der de etter hvert oppdaterer med ulike temaer og forklarer forskjellige fototermer.

Følg tipsene nedenfor så blir bildene bedre:

1. Ta mange bilder
Et av de viktigste budene får å få gode bilder, er å ta mange, mange bilder. Noe som har blitt betydelig enklere med digitale kameraer. Men husk å ta bort de dårlige bildene temmelig raskt, ellers blir minnekortet fort fullt.

2. Gå nær motivet
Gå nærmere, når du synes du er nær nok, gå et skritt til. ”Bruk bena i stedet for zoomen”.

 

3. Hold bakgrunnen ren og ta unngå for mange detaljer i hovedmotivet
Bilder er ofte bedre jo enklere de er, med så få ting/detaljer som mulig. Tenk på å gjøre bildet enkelt; så få ting/detaljer som mulig. Sørg for at ingen unødvendige detaljer blir med, da blir bildet raskt rotete. Pass også på at folk ikke står f.eks. foran en trestamme, slik at det ser ut som om stammen vokser over mennesket.

4. Det gylne snitt
Hvis du skal ta bilde av for eksempel en båt ute på et hav, så del bildet opp i tre – både loddrett og vannrett – og plassér motivet i et av kryssningspunktene for linjene. Hvis du synes det er vanskelig så tenk på det som en veiledning, men det er i alle fall lurt å ha den i tankene.

5. Bilder blir ofte dårlige i motlys
Forsøk ikke å ta bilder i motlys. Flytt på deg eller motivet slik at du har solen i ryggen. Hvis du allikevel må ta bildet i motlys, så bruk blitz. Skal du ta silhuettbilder skal disse tas nettopp i motlys - i solnedgang.

6. Gode landskapsbilder
Hvis du tar bilde av et landskap, sørg for at det finnes noe både langt bak, i midten og langt frem. Dessuten blir det mer liv i et landskap hvis du får med et dyr eller menneske (helst i venstre hjørne) og at dette ser utover naturen og ikke rett i kamera. Hvorfor venstre hjørnet er det beste er fordi vi ser på bilder på samme måte som vi leser – fra venstre mot høyre. Øyet ser bevegelser slik at hvis noe går fra venstre til høyre er den på vei bort, mens en bevegelser fra høyre til venstre tyder på at er motivet på vei ”hit”/hjemover.

 av Wenche Aale Hægermark

 

Hvis du ønsker flere tips; les også artikkelen Barnas egne feriebilder.
Ønsker du å fotografere sommermaten gir det svenske matnettstedet tasteline.com følgende tips i artikkelen Fotoproffs på nolltid:
1. Dekorér
2. Fotografér med en gang
3. Bruk lyset (solen)
4 Gå nærmere
5. Bearbeid
6. Øv, øv, øv.

Mens Dinside.no i artikkelen Slik tjener du penger på feriebildene, gir tips til hvordan du kan tjene noen kroner på blinkskuddene dine.


 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE FLYKNIT CHUKKA,NIKE FREE FLYKNIT NSW,NIKE FREE FLYKNIT MERCURIAL CHAUSSURES,NIKE FREE FLYKNIT NSW,Nike Free Flyknit NSW,NIKE FREE OG 14 BR MEN