Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Hellas

- Kreta

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Kreta

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Fire fantastiske strender på Kreta
Det er selvfølgelig langt flere enn fire fantastiske strender på Kreta - det er faktisk utrolig mange flotte strender her. Mange ligger ved eller i nærheten av større feriesteder og -byer. Mens disse fire strendene ligger mer for seg selv.

Kilde: Wikipedia

 
 

Spennende historiske Kreta-minner
Kreta er en øy fullspekket av historiske minner. Mange steder er knyttet til de greske gudene. To av de mest kjente stedene passer det godt å besøke på familieferie. ->

Kreta er Middelhavets femte største øy, og den største av alle greske øyer. Øya er langstrakt. Den er mer enn fire ganger så lang som den er bred. Midt gjennom hele øya fra øst til vest er det massevis med høye fjell, og hvis dere kjører fra nord til sør vil dere passere trivelige små fjellandsbyer, dype raviner, flotte utsiktspunkter, skråninger med oliventrær, sau- og geiteflokker.

Spesielt for Kreta er de grønne høyslettene som ligger mellom fjellene og kysten. Her lever fortsatt mange bønder, og det dyrkes både frukt, grønsaker og oliven.

Kreta har utallige flotte strender. Noen av de fineste ligger slik til at du enten må ta båt, gå til fots eller kjøre på smale landeveier. Langs nordkysten for det mange steder er relativt flatt er strendene ofte flere kilometer lange. Ved sørkysten derimot stuper fjellene rett ned i sjøen, og strendene ligger mellom bratte klipper - gjerne ved enden av lange fjellkløfter. Den lengste av disse kløftene; Samariaravinen, er nesten to mil lang og er Europas lengste.

 

Skal dere til Kreta er det en god idé å lese litt om Kretas spennende historie - tett knyttet til de greske gudene. Øya har mengder av minnesmerker fra langt tilbake i tiden, og disse er det mye mer interessant å besøke hvis dere kan litt om historiene på forhånd. De mest kjente ruinene er ved Knossos, slottet til sagnkongen Minos.

Det bor rundt 620.000 mennesker på Kreta, og mange flere i nord enn i sør. De fleste jobber i turistnæringen. Det er også mange bønder, samt en del håndverkere - slike som vevere, krukke- og skinnmakere. Kreterne snakker gresk og bruker det greske alfabetet. Nesten alle er kristne greskortodokse.
Øya har flere byer med trivelige havner og gamle bydeler, trivelige fjellandsbyer og fiskerlandsbyer.

- En liten ordbok og oversikt over de greske bokstavene 

 


                                 

 
 Kilde: Lonely planet

POPULÆRE OG SPENNENDE REISEMÅL PÅ KRETA

1. Agia Pelagia
2. Agios Nikolaos
3. Chania
4. Elounda

5. Heraklion
 

6. Hersonissos og andre feriebyer øst for Heraklion
7. Knossos
8. Lassithisletten og Diktihulen
9. Rethymno
10. Sitia
11. Sørkysten

Reportasjer og reisebrev fra Kreta

- Spennende historiske Kreta-minner
- Fire fantastiske strender på Kreta

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google