Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Kulturopplevelser

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Set-jetting
Er du av dem som har drømt deg bort til steder under filmer? Å reise på ferie til film locations er såpass populært at det har fått en egen betegnelse: Set-jetting.

 

Å ta med familien på et kulturarrangement er ofte en meget hyggelig opplevelse. Uttrykksformene er mange; for eksempel familievennlige festivaler, kinoforestillinger, teater, opera, konserter, kunstutstillinger, høytlesingsarrangement og danseshow.

Selv pleier jeg å sjekke med turistkontorene (på nettet) hvilke kulturaktiviteter som arrangeres på stedene vi skal besøke, før avreise. Museum har et stort kulturansvar, og det finnes massevis med flotte barnevennlige museer. Les mer på museumsidene.

Hva vil dere gjøre?
Reiseselskapene er ofte veldig behjelpelig med å bestille billetter til aktiviteter dere ønsker å være med på. Dessuten har en rekke bedrifter spesialisert seg på reiser med kulturaktiviteter. Ellers så kan dere selvfølgelig bestille billetter til aktiviteter dere ønsker på egen hånd.  

Scenekunst

Mange av oss har vel vært på både en eller flere musikaler under  et London eller New York-besøk. Mange storbyene har alltid noen familievennlige musikaler på programmet. Og - på en byferie; enten det dreier seg om en Oslotur, et besøk i Trondheim eller en eller annen europeisk storby, er det veldig hyggelig å bruke noe av tiden til å besøke f.eks. et familievennlig teater.
 

Bibliotek

Bibliotek - i mange land - har ofte fine barneavdelinger, som det er hyggelig å besøke. De litt større bibliotekene arrangerer iblant egne forestillinger; enten korte skuespill eller høytlesning, spesielt for barna. Mine erfaringer viser at barn synes det er gøy å besøke bibliotek - også i andre land. Favorittbiblioteket til mine barn ligger i fjerde etasje i Stockholms Kulturhus. Biblioteket heter "Rum for barn" og har rom som er tilpasset barn i forskjellig alder og eget bildeverksted. Ofte er det interessant utstillinger og andre aktiviteter også.

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Planlegging av ferien

Det er gjerne slik at jo mer dere lærer dere om reisemålet på forhånd, desto mer interessant og spennende blir ferien.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Ferieminnebok
En ferieminnebok er en fantastisk måte å bevare minner. Ønsker dere flere tips les også om
scrapbooking.

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

Reportasjer knyttet til kulturopplevelser

- Familieforestillinger og festivaler i Oslo

   
   
   
   

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index