Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Storbritannia

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

- London

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Med barna i London

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

London er en spennende by, med massevis av morsomme steder og aktiviteter, så problemet er ikke å finne på noe å gjøre, men heller å finne frem til det som passer best for akkurat deres familie – avhengig av deres interesser.

Selv har jeg mange favorittsteder i byen. Og, det er så mye jeg ønsker å vise barna, at det er ganske stor risiko for at det blir for mye av det gode.

Første gang vi besøker en by, drar vi gjerne på en sightseeingtur ganske raskt. Da får vi et godt overblikk over, og interessant kunnskap om byen.

London byr på mange forskjellige guidede turer, rundt mange forskjellige temaer. En sightseeingtur på Themsen til Tower of London, for å besøke denne legendariske borgen med skumle fangehull fenger nok de fleste barn. Historier om ravnene, kronjuvelene og ikke minst de nervepirrende fangehistoriene, får ikke bare barna til å sperre opp øynene.

Etter å ha sett dere rundt i Tower of London, begynner kanskje sulten å melde seg. Da kan det være en god ide å begi seg over Tower Brigde til sørsiden (South Bank) av Themsen, som igjen er blitt svært viktig for Londons kulturliv – akkurat slik det var på Shakespeare sin tid.  Her ligger bl.a. den koselige kafeen EAT i Oxo Tower og mange trivelige spisesteder i Gabriel’s Wharf.

South Bank byr på flere spennende severdigheter for familier. Her ligger Design Museum, Unicorn Theatre for children, HMS Belfast, London Dungeon, London Eye, London Aquarium, Shakespeare's Globe Theatre og Tate Modern som har massevis av morsomme familiearrangement, bl.a. kan barna bli egne kunstdetektiver.  Lenger sørvest; ved Chelsea Brigde ligger Battersea Park, en stor flott park med blant annet en liten dyrepark, en fin lekeplass og en liten innsjø, der dere kan ta en båttur. På andre siden av Themsen starter bydelen Chelsea, som har massevis å by på.

 

Området rundt South Kensington og Knightsbrigde er også et eldorado for barnefamilier. Her finnes to skikkelig barnevennlige museum; Science Museum og National History Museum. I Kensington Garden (ved Kensington palass) ligger den flotte lekeplassen; Diana Memorial Playground med bl.a. et stort sjørøverskip, krokodille, indianerlandsby og en koselige kafe. Alt med en løs lenk til Peter Pan. Hvis det rykker i shoppingnerven ligger både Harrods med sin flotte leketøyavdeling, eksklusive Harvey Nichols (som ikke er særlig barnevennlig, men har en god og sunn barnemeny på restauranten i femte etasje) og Kensington High Street med mange av de samme kjedebutikkene og -restaurantene som langs Oxford Street, men som er mye roligere. Hvis dere ikke allerede har spist lunsj er Giraffe i Kensington High Road nr. 7 et supert alternativ.

Vår favorittshoppinggate er likevel Kings Road i Chelsea. Men for vår eldste sønn er Chelsea først og fremst et fotballag. Og for fotballinteresserte kan London by på både kamper og besøk på fotballstadioner. I tillegg til Chelsea er Arsenal, Charlton, Fulham, Tottenham og West Ham; de mest kjent.

Men tilbake til Kings Road; her finnes mange av de samme butikkene som i Kensington High Street og Oxford Street, men også mange mer særpregede butikker. Gaten har flere butikker med barneklær og lekebutikker; Tom & Daisy er en favoritt hos alle i familien. Etter hvert som Kings Road nærmer seg New Kings Road, dukker det opp flere familievennlige restauranter, bl.a. Blue Kangaroo der barna får maten først, og så kan de gå til lekeområdene, mens foreldrene kan iaktta dem på monitorer mens de selv spiser i fred og ro.

Regent Park er en kjempestor og vakker park med mange familiefavoritter. Ved sørenden ligger Madame Tussaud's Vokskabinett og London Planetarium like ved siden av hverandre. I parken finnes både utendørsteater, sportsarenaer, lekeplass, båtinnsjø med den familievennlige restauranten The Boathouse. Parken har også mange andre koselige spisesteder; f. eks. The Garden Cafe i den innerste delen av parken (Queen Mary's Garden) som har blitt kåret til Londons beste parkkafé. Nord i parken ligger London Zoo, som bl.a. kan nås med kanalbåt på Regent 's Canal. Fra London Zoo er det ikke så langt til Camden Markets - et av Londons mange markeder. Og selv om all shopping kanskje ikke er like barnevennlig, synes mange barn det er gøy å besøke markeder.

Jeg har valgt ikke å nevne de mest vanlige London-attraksjonene, slike som Buckingham Palace, Oxford Street, Piccadilly Circus, Hyde Park og West-end. Men verken dem eller populære Covent Garden eller den store lekebutikken Hamleys er glemt. I denne artikkelen har vi nevnt et lite utvalg av hva dere kan gjøre i London. Det finnes massevis av andre barnevennlige attraksjoner i London.
Les mer under kapitlet: Hva vil dere gjøre?

Av Wenche Aale Hægermark

Tilbake til London - hovedsiden ->
 

 
 

 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE HYPERVENOM PHELON TF,NIKE INTERNATIONALIST WOMEN CHAUSSURES,NIKE KYRIE 3,NIKELAB AIR ZOOM LWP,NIKE LEBRON 13 NIEDRIG,NIKE LEBRON 14