Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Storbritannia

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Manchester for alle

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Nordvest i England ligger Manchester. For mange er dette fotballens Mekka, men denne pulserende og dynamiske storbyen har en rekke andre fristende aktiviteter og attraksjoner å by på! Ikke minst for de som reiser med barn!

 

Manchester kan dateres helt tilbake til den tiden romerne regjerte i Storbritannia, men først i 1853 fikk den bystatus. Under den industrielle revolusjon ble Manchester ledende innen bomullsproduksjon, en posisjon byen beholdt helt frem til på 1960-tallet.

 

De mange tidsepokene gjenspeiles i byens arkitektur. Fra Rådhuset i Viktoriansk stil, til moderne skyskrapere med rene linjer, gamle fabrikk- og lagerbygninger som i dag er renovert og omgjort til lekre designhoteller, butikker, barer og leiligheter.

 

 

Slik kommer du dit

Det er gode ruteflyforbindelser hele året til Manchester. Du kan fly direkte eller mellomlande, avhengig av hvilket selskap du reiser med. SAS har direkteflygninger med billettpriser fra ca. kr. 2.000,-. Du kan også fly billig fra Torp til Liverpool. Toget fra Liverpool til Manchester tar kun en time.

 

Fra Manchester Airport går det både tog og buss til sentrum. Velger du taxi og får en prateglad sjåfør kan du regne med  turistinformasjon og britisk humor på kjøpet!

 

I Manchester sentrum tar du deg lett frem til fots, men du kan også benytte Metroshuttle service (buss). Metroshuttle opererer i sentrumsdistriktet og tar deg rundt til alle byens severdigheter, raskt og gratis! Avganger hvert 5. minutt. Ellers er trikk og buss et ypperlig fremkomstmiddel, med gode forbindelser til omkringliggende steder.

 

Severdigheter

Manchester har mye å by på for den nysgjerrige turist, både små og store har mye å glede seg til!

 

Et suverent overblikk får du fra Manchester Wheel, byens pariserhjul. Utsikten fra 60 meters høyde er upåklagelig, men anbefales ikke for de med høydeskrekk !  

 

I sentrum finner du et stort antall museer og gallerier. Alle har gratis inngang og flere tilbyr barneaktiviteter.  URBIS er et hypermoderne utstillingssenter med dynamiske og interaktive utstillinger med fokus på byliv og de siste trender.  Ved hjelp av blue-screen teknologi kan barna dra på kjøretur verden rundt i baksetet av en taxi og de kan produsere sitt eget ID kort i kontrollrommet. Til enhver tid tilbyr Urbis workshops for barn i alderen 7-11 og 11-15. Familieaktiviteter hver lørdag og søndag og i ferier.

 

Manchester Museum holder til i et praktfullt viktoriansk bygg på selve universitetsområdet. Museet kan skryte av en av Storbritannias største samlinger av kunstgjenstander fra det gamle Egypt. Studer de fantastiske skattene og glem ikke å hilse på Stan (tyranossaurus rex) og alle de andre dyrene. Filmelskere vil lett kunne få assosiasjoner til filmen NATT PÅ MUSEET. Blir spenningen for stor og man trenger en pause kan du trekke deg tilbake til ”Lek- og lær” området i 3. etasje eller nyte et måltid i kafeen.

 

 

Er du glad i vakre bygninger og bøker? Ikke gå glipp av praktbygningen The John Ryland Library. I denne neo-gotiske bygningen finner du bokkolleksjoner fra middelalderen og noen av Europas tidligste trykte verker. The Historic Reading Room er et must!

 

Politimuseet i Newton Street er lite kjent, men desto mer interessant! Her ønskes du varmt velkommen av pensjonerte og svært engasjerte politimenn. De guider deg rundt og gir et virkelighetsnært og levende innblikk i livet på politistasjonen før og nå. Prøv 100 år gamle politiuniformer, kjenn på atmosfæren i den flotte rettssalen og sjekk ut politibiler av eldre årgang. Et besøk på museet innebærer riktignok en viss fare for å bli ”kastet” i fengselscella. Men smiler du pent og lover å oppføre deg slipper du nok ut igjen temmelig raskt… J  Obs! Kun åpent tirsdager, men mulighet for besøk på andre ukedager dersom du tar kontakt på forhånd.  

 

Museum of Science & Industry, som holder hus i Liverpool Street, er kjempespennende for barna. Museet har flust av interaktive muligheter. Ta en tur i flysimulatoren, lær noe nytt gjennom interaktive spill, sjekk hvordan Manchester så ut i forrige århundre (Advarsel; dette spillet avgir ”autentiske” lukter, så voksne med sensitiv luktesans gjør lurt i å vente på barna utenfor…). Museet har nye utstillinger med jevne mellomrom – ikke tid til kjedsommelighet her, nei!

 

Er du fotballtilhengere kommer du ikke utenom en tur til favorittlagets hjemmestadion! Både Manchester City og Manchester United tilbyr omvisning på stadion og begge har sitt eget museum. På en guidet tur i Old Trafford - Theatre of Dreams, geleides du inn i selve hjertet av stadion! Du får sitte på din favorittspillers faste plass i garderoben, innta Alex Fergusons plass på innbytterbenken og entre gressmatten gjennom ”player’s tunnel” til jubelbruset fra 76.000 tilskuere (vel og merke over høyttaleren)! Patriotiske guider loser deg gjennom de forskjellige avdelingene og lagets historie. Avslutt besøket i den 1500 kvadratmeter store fotballshopen. Det du ikke finner av fotballsouvenirer her er ikke verdt å ha!

 

 

Fotball!

Mange familier i dag består både av store og små fotballfrelste! Det er nok av de som får stjerner i øynene og ekstra fart i beina når fotballstjerner som Ronaldo og Rooney har vist seg på TV-skjermen. Drømmen om å bli en berømt fotballspiller lever i mang en liten kropp! De fleste må nøye seg med drømmen, men en reise til favorittlagets hjemby og billetter til fotballkamp er absolutt oppnåelig! Det behøver ikke engang koste skjorta (skjønt en fotballskjorte eller to kjøper man gjerne uansett).

 

Den største utfordringen ligger i anskaffelse av selve kampbilletten. Til tross for at eliteklubbenes stadioner har flerfoldige tusen tribuneplasser legges kun et fåtall ut for salg. De fleste plassene er allerede beslaglagt av sesongkortholdere og andre med forkjøpsrett. Men fortvil ikke, her er noen tips til hvordan du kan lykkes;

 

Flere norske supporterklubber tilbyr medlemmer kjøp av billetter. Både Manchester United og Manchester Citys supporterklubber har sine egne ordninger for billettkjøp. Sjekk mulighetene på hjemmesiden til ditt favorittlag.

 

Kampbilletter til topplagene i den engelske eliteserien er vanskeligst å få has på. Lykkes du ikke kan du sikte deg inn på cupkamper mot lag i lavere divisjoner eller forsøk en midtukekamp, der er sjansen større for at du ”treffer blink”. Regn med å måtte betale ca kr. 500 – 600. 

 

 

16. juni D-dag for supportere!

Mange reisearrangører tilbyr fotballreiser til England (som en ekstra sikkerhet bør du sjekke at firmaet er registrert i Brønnøysundregistrene).  16. juni legges terminlisten for den engelske eliteserien ut. Da legges også pakketurene ut for salg, så følg med og vær tidlig ute! Det er store prisvariasjoner og viktig å være nøye med å sjekke hva turen faktisk inneholder. Vær oppmerksom på at dato for kampdag kan flyttes en dag frem eller tilbake. Ha dette i mente ved bestilling av reise!

 

Skaffer du billetter på egen hånd så husk at risikoen for å bli lurt med falske billetter og agenter som aldri dukker opp, er høy.

 

Shopping

En viktig ferieingrediens for mange er shopping. Manchester er et eldorado i så måte! Her kan du velge og vrake blant kjente kjedebutikker, designer outlets, store varemagasiner og markeder!

 

I sentrum ligger Arndale Centre med over 200 butikker. The Trafford Centre nøyer seg ikke med 280 butikker og 35 restauranter. Her kan du også la deg underholde i senterets 20 kinosaler, spille bowling eller ulike virtual reality spill.  Tar du turen til Salford og fabrikkutsalgene på The Quays kan du spare mellom 25 – 75 % på opprinnelig pris av klær, bøker, gaver og mye annet! Etter ombygging og omfattende restaurering fremstår dette havneområdet som en hypermoderne bydel med shoppingsentre, urbane kafeer og butikker omgitt av nyskapende arkitektur!

 

Marks & Spencer, kanskje det mest britiske av britiske varehus og verdens største som sådan, ligger i Millennium Quarter.

 

  En smak av Manchester

I motsetning til hva mange tenker om England kan et besøk i Manchester få smaksløkene til å eksplodere i lykkerus! Tar du spanderbuksene på må du gjerne innta en av byens Michelin-dekorerte restauranter. Er feriebudsjettet påvirket av finanskrisen nyt heller et rimelig og velsmakende måltid på en av byens mange puber (flere puber har familieavdelinger). Når du først er i England bør du også unne deg en Fish & chips fra utsalget på hjørnet! Deilig, fett og kaloririkt!

 

Eksotiske måltider bør inntas i Chinatown mellom rådhuset og Gay village, eller i bydelen Rusholmes, på folkemunne kalt the Curry-Mile. Her finner du asiatiske restauranter og take-aways på rad og rekke som tilbyr rimelige, velsmakende hete retter til langt uti de sene timer. 

 

På de fleste restauranter i Manchester finnes en egen barnemeny, men noen spisesteder anstrenger seg litt mer enn andre for at også de minste skal kunne ha et ekstra hyggelig måltid! På The Olive Press i Lloyd Street kan barna lage sin egen pizza. Barn under 3 spiser gratis. Hard Rock Café (i Exchange Square) er verdenskjent for sitt konsept. Rimelige barnemenyer, deilige hamburgere – og i det hele en super plass for familien. Det er nok en fordel for familien å innta Hard Rock Café på dagtid. På kveldstid stiger lydnivået og tenåringer ”erobrer” lokalet!Croma i Clarence Street, lekker italiensk restaurant, med egen barnemeny og oppgaveark for barna. Bellissimo!

 

Pub og uteliv

Pubkulturen i England er svært viktig for befolkningen. I området rundt Rådhuset ligger de mest populære, tradisjonelle pubene. Tar du turen innom kan du nyte en pint lokalbrygget øl og oppleve britisk kultur og gjestfrihet på sitt beste! Har man anledning til litt ”voksentid” finnes her også fancy vinbarer hvor du kan nippe til et glass kald chardonnay eller en lekker cocktail før du inntar en av byens mange nattklubber.

 

Manchester er definitivt byen for de som ikke vil legge seg! I fem populære distrikter florerer nattelivet og her er garantert noe for enhver smak. Usikker på hvor du bør gå? Sjekk visitmanchester.com eller ”What’s On”.

 

Bo

I Manchester finnes det overnattingsmuligheter i alle kategorier og prisklasser, men er det viktige fotballkamper eller store messer på gang kan kapasiteten være noe begrenset i sentrum.

 

Vil du bo sentralt velger mange turister seg 3-stjerners Britannia, strategisk plassert like ved Piccadilly Gardens. Slår du på stortromma kan du slappe av i elegante omgivelser på 5-stjerners Radisson Edwardian eller opplev britisk gjestfrihet på sitt beste i en koselig Bed & Breakfast i en av forstedene. Overnatter du i en av forstedene eller på landet er det uansett gode transportforbindelser til sentrum.

 

Tekst og foto: Eva Kristin Øvstegård

 

Tilbake til hovedsiden - Storbritannia
 

 
 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 Google
 
   

 

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
Nike Air Max 90 Fireflies,NIKE AIR MAX 90 MID,NIKE AIR MAX 95,NIKE AIR MAX 95 CHAUSSURES,NIKE AIR MAX MOTION LW,NIKE AIR MAX TAILWIND 8