Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Matinspirasjon

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

God mat inspirerer både til for eksempel å gå litt lengre på ski, og til å øke interessen for reisemål der matrettene kommer fra. Med disse sidene håper vi å kunne bidra til  begge typer inspirasjon.

17. mai mat
Piknik- og grillmat
Strandmat

Jordbærfristelser
To gode oppskrifter fra kokeboken Båtmat ->

Blåbæroppskrifter
Halloweeninspirasjon
Juleinspirasjon
Saffransbicotti, hjertebrownies og peppermynteskyss

Vinterpiknik
Påskemat og påskekos ->


 

 


 
 

Solen skinner – pakk piknikkurven, tenn grillen!
Nå melder meteorologene at det snart blir fint vær i hele landet, og hva er vel bedre da enn å pakke ned fristende mat og begi seg ut i det fri. Grilling er også en favoritt. Vi har funnet frem til gode linker. Dessuten er blåbærene modne - og vi har fristende oppskrifter på saft og syltetøy.

 

Ut på tur, aldri sur - særlig med god mat i sekken!

Skal dere ut på tur, så blir turen alltid mer vellykket med litt snadder i sekken. Og; det meste smaker veldig godt ved siden av et koselig bål.  Tenk på at turmat helst skal være både lett å lage, lett å bære og ikke minst lett å spise.

Pinnebrød f.eks. oppfinner alle disse kraven, og er da også populær turmat. Det er mange varianter på oppskrifter. Dere kan bruke både bolle-, scones-, pizza eller rundstykkedeig.

Vi har flere oppskrifter på pinnebrød. Jeg foretrekker å bruke bakepulver fordi mange barn ikke alltid har tålmodighet til å vente til pinnebrødet er helt gjennomstekt, og da synes jeg det er bedre for magen å spise rå ”bakepulverdeig” enn rå gjærdeig ->.

Populære på tur er såkalte muleposer, med biter av sjokolade, nøtter og rosiner. For å redusere sukkerinntaket, er det en god ide å lage muleposer med litt mindre sjokolade. Bruk f.eks. (ristede) nøtter, rosiner og annen tørket frukt. Er barna allergiske mot nøtter kan dere riste frø i stedet, f.eks. solsikkefrø eller pinjekjerner.

God mat på vinterpiknik ->
 

Inspirasjonsmat fra spennende reisemål

Lokal mat – enten det kommer fra norske bygder, våre naboland eller eksotiske land på andre siden av jordkloden, er én spennende måte å bli bedre kjent med reisemålet. Mat kan dessuten være med på å øke interessen for å lære om land.

Italia er antagelig det ultimale matlandet for barnefamilier. For hvilke barn har vel ikke pasta og pizza blant sine favoritter?

Grillspyd, i mange forskjellige varianter og fra mange forskjellige reisemål, er også populært. For eksempel asiatisk satay og greske og tyrkiske kjøttdeigspyd spise med god appetitt.

En skikkelig saftig, hjemmelaget hamburger sender tankene mot USA,  meksikanskinspirert taco er mange familiers fredags- eller lørdagsmiddag, mens rømmegrøten kanskje sender tankene til norske bygder.

Våre mattips og oppskrifter gjelder retter som alle i familien vanligvis liker. ->
 

Favorittmat av egen fangst

Ingenting smaker så godt som mat vi har plukket eller fanget selv. Dette er dessuten en ypperlig anledning til å lage mat samme. Hjemme hos oss for eksempel er det å koke favorittblåbærsyltetøyet mens barna sitter ved kjøkkenbordet, velger ut glass og tegner sine egne etiketter – gjerne med opplevelser fra turen, er en populær aktivitet. ->
 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google