Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?       Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite? 

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Museumsbesøk

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Mange museer legger vekt på å tiltrekke seg barn og unge. Noen har egne forelesninger/visningsrunder for barn eller avdelinger som er beregnet på de unge. Stadig flere museum tenker på barna, og på helgene og kanskje i ferier arrangeres det spesielle visninger og aktiviteter for de unge.

Generelt er tekniske og vitenskaplige museum veldig tilpasset barna, zoologiske museum med mange dyr og historiske museum med fine modeller av både hus, rom og mennesker fengsler også. Mens litt større barn som liker å tegne eller male, synes det er interessant å se på andre kunstners verker. 

Selv om et museum ikke er spesielt tilrettelagt for barna, kan besøket bli svært vellykket. Det stiller dog ofte litt høyere krav til foreldrene. Det er lurt å være litt pålest selv, slik at du kan fortelle barna fengslende historier om det dere ser.

Museer har ofte omfattende samlinger, og det kan lett bli for mye for noen og enhver. Velg derfor ut  noen områder og fokuser på disse, fremfor å forsøke å komme gjennom alt. Hvis barna blir veldig interessert i noe, så la de bruke den tiden de trenger på objektet. Selv om du selv blir utålmodig og gjerne vil videre, så styr unna lysten, og engasjer deg i stedet i det som har fanget barnas interesse.

Med flere barn, er det ikke sikkert at de vil titte på de samme tingene. Da kan det være lurt å dele på dere. Det samme gjelder hvis det er en særskilt utstilling eller avdeling en av dere voksne vil se. Hvis dere forteller barna at mamma/pappa har lyst til å se på akkurat det, og hvis barna ikke vil være med på det, så må de holde selv sammen med den andre voksne. Det har barna gjerne forståelse for.

Det finnes uendelig mange museum, innen nesten alle mulige områder. De fleste steder har gjerne samlet museene i en egen katalog som finnes hos bl.a. turistinformasjonen. Hvis dere vil finne ut litt om reisemålenes museum før dere reiser, så er nettet en utømmelig kilde.

 

 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Barnas egne feriebilder
Flere nyttige råd når dere slipper barna løs med kamera

Planlegging av ferien

Det er gjerne slik at jo mer dere lærer dere om reisemålet på forhånd, desto mer interessant og spennende blir ferien.

Ferieminnebok
En ferieminnebok er en fantastisk måte å bevare minner. Ønsker dere flere tips les også om
scrapbooking.

Vi har samlet mange flere nyttige tips og gode råd.

Museumsreportasjer

- Oversikt over Oslos familievennlige museum og opplevelsessentre

   
   
   
   

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

 

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index