Hovedsiden     Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

 - Sverige

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Feriesenter

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Stockholm er barnevennlig

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Stockholm er en vakker by, og det er mye gøy å finne på – for hele familien. Byen har mange fine museum, vakre parker med fine lekeplasser, hyggelige butikker, barnevennlige spisesteder og en flott skjærgård.

Utfordringen blir å finne de aktivitetene som passer best for dere. Vi vil derfor presentere en rekke av de barnevennlige aktiviteter som finnes i byen.

Ønsker dere å starte Stockholmsferien med å få et godt overblikk over byen, er det en god idé å ta Katarinahissen ved Slussen. Derfra kan du se utover Gamla Stan, slottet, Djurgården, Statshuset ved Ridderfjorden og Stockholms strøm.

Gamla Stan er som navnet tilsier Stockholms eldste bydel. Bydelen er en øy som ligger der Østersjøen går over i innsjøen Mälaren, og i dag er det broer som forbinder bydelen med resten av byen. Det er hyggelig å vandre rundt Gamla Stans brolagte gater, de supersmale grendene, som ofte er mindre enn én meter brede og titte opp på de gamle husene. For mange hundre år siden var brann en av de største truslene for menneskene i byen, og rike mennesker bygde store kjellere i flere etasjer der de plasserte dyrebare ting. Mange av disse kjellerne finnes fortsatt i Gamla Stan, og det gjør også historiene om hemmelige skatter under husene i bydelen.

I Gamla Stan ligger også slottet. Og i Slottets skattekammer kan dere beundre kongefamiliens kronjuveler og Livrustkammeret der det finnes kongedrakter og gullvogner, og en utstilling som viser hvordan de kongelige barna gikk kledd i gamle dager og hva slags leker de lekte med. Her finnes også et eget lekerom der barna selv kan kle seg ut til prinsesser og riddere, tegne og lese. På lørdager og søndager arrangeres Krutrøyk, blod og modige konger – en omvisning for barn i alderen 4- 12 år.

Et annet barnevennlig museum i Gamla Stan er Lilla Posten/Postmuseum. Lilla Posten er åpnet på lørdager og søndager og her kan barna prøve hvordan det var å jobbe på posten i gamle dager eller skrive egne brev med frimerke og stempel. Postmuseum ligger på Lilla Nygatan 6

Etter noen timer i Gamla Stan begynner kanskje sulten å melde seg, og da er det godt å vite at det er flere barnevennlige spisesteder i bydelen. Det er mange trivelige kafeer og restauranter med egne barnemenyer. I området rundt Västerlånggatan ligger det for eksempel de to trivelige italienske restaurantene, Agaton (i nr 72) og Paganini (i nr 75).

 

Djurgården er en klar favoritt blant barnefamilier. Her ligger de populære familieattraksjonene; Junibakken – basert på hovedsakelig Astrid Lindgrens bøker og figurer, Skansen – det koselige friluftsmuseet, Aquaria – vannmuseum med både regnskog, blå frosker og fisker fra både fjern og nær – og ikke minst et fantastisk kakebord i den fine kafeen, samt tivoliet Grøna Lund. Alle disse stedene har familievennlige kafeer. Det finnes enda flere fine, barnevennlige museum på Djurgården; som for eksempel Wasamuseet og Historiska Museet. Djurgården sammen med Ladugårdsgärdet er med god grunn et av Stockholmernes mest populære turområder.

Söder – eller Södermalm som er det korrekte navnet, var tidligere et arbeidsstrøk, men er nå en trendy bydel. Her finnes flere skikkelige barnevennlige museum. Noen klare favoritter er Spårvägsmuseet og Leksaksmuseet.

Selv om shopping kanskje ikke er den ultimale familieaktiviteten har Stockholm massevis av spennende butikker for en hver smak. Dessuten – mange butikker, spesielt varehus og kjøpesentre er åpne på søndager. I Hamngatan, for eksempel ligger bl.a. Stockholms flotteste varehus NK og det store shoppingsentret Gallerian, H&M og Zara.

Tilbake til Stockholm - hovedsiden ->

- Barnistan er et bra nettsted med oversikt over barnevennlige attraksjoner i Stockholm.

Av Wenche Aale Hægermark

 


  
 


 
 
 

Andre reportasjer og reisebrev fra Stockholm

- Førjulstid i Stockholm

 

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Gode tips til byferier med barna
Hva det er viktig å tenke på med barn på byferie er jo selvfølgelig avhengig av barnas alder. Disse tipsene gjelder særlig ved reise med små barn.

Ting barn liker å gjøre på byferier
Det har alltid vært - og vil alltid være, visse ting som fascinerer barn.

Fototips
Lær å ta bedre bilder

Vi har samlet enda flere nyttige tips og gode råd.

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google