Hovedsiden      Hvor vil dere reise?      Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

 

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Sykkelturer

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Sykling på stølsvidda
Det mange familievennlige sykkelruter i Vasetområdet - et av Norges mest aktive stølsområder. Langs de mange rolige stølsveiene kan dere skue utover vakre fjell, og støte på både kyr, kalver, geiter og sauer, som beiter her på sommerstid.

 
 

Det finnes massevis med flotte og familievennlige sykkelruter i Norge. Så er det bare å laste syklene på bilen – eller sende dem med tog, buss eller båt, hvis dere skal ut på reise i landet vårt. Vil dere heller ta syklene fatt i andre land, er det flere turoperatører som arrangerer slike turer, noen har også egne turer for barnefamilier på programmet. Dessuten er det å leie sykler når dere besøker forskjellige steder en fin måte å se stedene på. En tur til for eksempel Amsterdam eller Beijing bør absolutt inneholde en sykkeltur.

På mange nedlagte jernbanespor er det mulig å sykle med dresin, en aktivitet som passer veldig godt for aktive familier på tur.

Sykkelturer i Norge

Dere kan velge å begi dere ut på sykkeltur på egen hånd, eller kjøpe en sykkelturpakke der dere hver kveld kommer frem til et overnattingssted, spiser middag og sover. Før dere reiser videre neste dag spiser dere frokost og smører nistepakke. Uansett er det mange fine sykkelruter i landet vårt. Den mest populære er Rallarveien; fra Haugastøl til Flåm eller Voss.
Foreløpig har vi skrevet presentasjoner om:
- Sykling på Stølsvidda - Vaset
-
Karmøy på langs
- Kystruten langs Vestfoldkysten
- Med sykkel langs Nøklevann og Ljanselva
- Rundt Maridalsvannet og langs Akerselva

Sykkelturer i øvrige Norden

Danmark er i manges øyne det ultimale sykkellandet, og både Sverige og Finland har flere familievennlige turer. Svenske Gotland for eksempel er en fantastisk øy – også for sykkelturister.

Aktuelle reportasjer:
-
Bornholm - et sykkelparadis for familier

- Sykkelturer i Skagen
- Langs Göta kanals vestside
- Göta Kanal - gjennom slusetrapper og forbi ærverdige hotell

 

Sykkelturer i øvrige Europa

Mange av Europas land kan by på flotte sykkelruter, og det er flere reisearrangører som har spesialisert seg på å tilby slike reiser. Dere har mange valgmuligheter f.eks. til de britiske øyene, Frankrike, Nederland, Spania, Italia og Hellas. ->

Sykkelturer i resten av verden

Det finnes jo ni millioner sykler i Beijing, og Kina er vel sykkellandet fremfor noe annet land. Og, det er lett å leie sykkel i Kina, mange steder er den også den beste måten å se seg omkring. Sykkelen er faktisk et fremdragende  fremkomstmiddel i store deler av Asia, og i resten av verden også for den delen. Les mer ->

Verdt å tenke på - noen praktiske tips

Nyttige planleggingstips for sykkelferien

En sykkelferie må planlegges, men absolutt ikke i detalj.  

Pakketips - hva skal dere ha med på sykkelferien?
Pakk riktig - det øker sykkelgleden

Viktige trafikkregler for syklister
Vis sykkelvett - lær syklistenes trafikkregler

Vi har samlet enda flere nyttige tips og gode råd.

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Nike Air Huarache Run Ultra chaussures de tennis,Nike Air Jordan Sky High OG Chaussures,Air Max 1 Ultra SE chaussures de tennis,Air Max 2016 Chaussures,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 chaussures de tennis
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google