Hovedsiden      Hvor vil dere reise?     Hvordan vil dere reise?      Hva vil dere gjøre?      Hvor vil dere bo?      Hva vil dere vite?

Reisemål

Norge

Norden

Europa

- Estland

Afrika

Amerika

Asia

Oseania

Reisemåte

Bil

Buss

Båt/Cruise

Fly

Tog

 

Aktiviteter

Ski & Snø

Sol & Bad

Fotturer

Sykkelturer

Naturen i nærheten

Sportsopplevelser

 Kulturopplevelser

Byferie

Bondegårdsferie

Museumsbesøk

Fornøyelsesparker

 

Overnatting

Fjellstue/Turisthytte

Vandrerhjem

Hotell

Feriebolig

Camping

Bondegård/Seter

Fyr

 

Interessant viten

Kart/Atlas

Matinspirasjon

Reisebrev

Reisebøker

Reisereportasjer

Spill

Tallin

Gratis nyhetsbrev med reisetips og gode tilbud ->

Opplev Middelalderen i Gamlebyen i Tallinn
Tallinn er en historisk by og ble første gang omtalt i offisielle dokumenter så tidlig som i 1154. Byen er rik på kontraster. Fra sovjettidens grå, triste stalinblokker, til moderne skyskrapere i glass og stål og med den hanseatiske middelalderbyen ”Gamlebyen” som selve juvelen i hovedstaden!

Kilde: Wikipedia

 Det bor drøyt 400.000 personer i og rundt Estlands hovedstad,
som er Nord-Europas eldste. Gamlebyen med sine
Hansahus er med på
Unescos verdensarvliste
.


Den gamle delen av Tallinn er delt inn i en øvre og en nedre del. Den øvre bydelen kalles Toompea, som betyr Domberget. Den nedre delen er Gamlebyen – Vanalinn.
 

 

 

Gamlebyen var i Middelalderen et viktig handelssenter og opplevde da en virkelig storhetstid. Til tross for at Gamlebyen har vært angrepet flere ganger, er den en av de beste bevarte hansabyene i Europa. Her er flere av Tallinns største attraksjoner samlet: Rådhusplassen med verdens eldste og fremdeles fungerende apotek og Rådhuset som er det eneste uberørte rådhus i gotisk stil i hele Nord-Europa. Det er over 600 år gammelt. Olavkirken som er oppkalt etter Olav den Hellige var verdens høyeste bygning fra 1549 til 1625. Kirken var da 159 meter høy, i dag er den 124 meter. Mens Ringmuren med sine berømte tårn er nesten helt inntakt.


Domberget ligger høyt oppe på en åskam, og utsiktspunktene er mange. Det er her den estiske regjeringen holder til. Dombergets hovedattraksjoner er muren med bastioner,
den russisk-ortodokse kirken Alexander Nevsky-katedralen og Toomkirik, den lutheranske katedralen.

 

 

 


                                     
                          
 

 

 

  
 

 

 

 

Kadriorg

I Kadriorg ligger en Estlands kunstmuseum i det som tidligere var sommerpalasset til Peter den Store, og en stor trehusbebyggelse fra 1800-tallet.

Pirita

I Pirita, to kilometer nordøst for Kadriorg, ligger Tallins vakre botaniske hage og fjernsynstårnet som ble bygd til Sommer-OL 1980. Tårnet har et utsiktsrom 170 meter over bakken.

 Sentrum av Tallinn - Kilde: tallinntravel.com

Reportasjer og reisebrev fra Estland

- Opplev Middelalderen i Gamlebyen i Tallinn

- En rundreise i Estland

 

 

 

 

 

© 2006 www.familiereiser.no utgis av Happy Learning AS, Granveien 15c, 1178 Oslo, 22 29 68 32

Ansvarlig redaktør: Wenche Aale Hægermark
Om oss - Kontakt oss - Tips oss - Oppføring - Annonsere? - Bli medlem

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
 Google